Известие

Collapse
No announcement yet.

Запитване относно странен шум JTD ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Запитване относно странен шум JTD ?

Здравейте колеги, от година и нещо имам странен шум при работа на свободна на двигателя чува се нещо кат дрънчене стържене незнам как точно да го определя и това е при работа на свободна като подам газ и кача оборотите на 1000-1100-1200 този шум изчезва колата я карам от доста време така и не се усеща разлика в държанието и в динамиката. Просто шума е дразнещ и искам да го управя дайте някакви съвети от какво може да бъде защото аз нямам никаква идея пък майстори много .... Става дума за колата от подписа
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105 k.c. '99

в такъв случай се прави клип
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Прилича,като на аксиален лагер,НО да кажат и по-запознатите....
      п.п а,като натиснеш съединителя,шума спира ли?!
      Last edited by gogo79; d.m.y г., 17:44. Основание: допълнение
      Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
      Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
      Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

При натистнат съединител и на скорост на 800 оборота се чува и при подаване на газ спира :\
        П.П. Нямам възможност да направя клип ...
        Last edited by Raiko0; d.m.y г., 18:24. Основание: Добавяне

Comment

При мен (макар да не съм с JTD ), подобно драматично и необяснимо дрънчене се оказа... отпоена ламаринка от топлинната защита на ауспуха. От 3-те точки, където бе заварена, 2 се бяха скъсали и трептеше и дрънчеше. Мисълта ми е да се поогледа наоколо, щом така си работи от година, явно не е фатално .
          sigpic
          Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Не винаги го има това дрънчене но е доста дразнещо на мене ми звучи като лагер но знай ли човек какво е. Затова питам някой дали се е сблъскал с състия проблем.

Comment

Идеи други

Comment

Има и вероятност да е декоративния капак на двигателя.
                На мен ми вибрираше като колата е на място, чуваше се вътре и като вдигна обороти преставаше да се чува.
                Взех гумени шайби, сложих ги между капака и металната шайба на болта и заспа.
                Last edited by sasho156; d.m.y г., 01:00.

Comment

Със сигурност не е от там ;]

Comment

мога да кажа и че не е от ролки,понеже бащата ги смени всичките с нови на 156цата(105) и пак има един такъв дрънчащ звук на обороти,който при минимална подадена гас изчезва

Comment

Демпферна шайба... аз фрайлайф шайбата я сменях преди година и половина тогава работата на двигателя беше изпълнена с всякакви шумове. Другото което ме съмнява този шум да идва от съединителя или маховика но пак казвам че шума не е постоянен примерно като запаля и колата като си седи на 800 оборота може да не се чува.

Comment

Working...
                      X